lg

Bo på Lantgård i Skåne

Bo på Lantgård Skåne är den största regionen inom riksorganisationen Bo på Lantgård.
Bo på Lantgård en ideell förening, vars syfte är att stödja medlemmarnas utveckling inom boendeturism på landsbygden. Varje medlem ansvarar som egen företagare själv för den verksamhet man bedriver.
Inom konceptet finns två inriktningar – Rum & Frukost och Självhushåll. Boendet kan vara inrymt i del av familjens hus, i gårdens byggnader eller i fristående stugor. Många lantgårdar har utvecklats till åretruntöppna små landsbygdshotell som drivs vid sidan om lantbruket.

Den största målgruppen är turister, men även andra har de senaste åren upptäckt att Bo på Lantgård är ett utmärkt boendealternativ när man reser i Sverige.
En mycket viktig målgrupp är yrkesfolk som reser i tjänsten, t ex försäljare, hantverkare och montörer som söker ett lugnt och prisvärt boende. Många har redan funnit Bo på Lantgård som ett alternativ till hotellboende.

För närvarande är vi ca 50 medlemmar i Skåne. Gårdarna har ett levande lantbruk eller finns i en lantgårdsmiljö men karaktären på gårdarna varierar en hel del. Det kan vara en slättgård med enbart växtodling, en gård med djur, t.ex. kor, får eller hästar, eller en gård med huvudsakligen skogsskötsel.
Bo på Lantgårdsverksamheten drivs ofta vid sidan av ett aktivt lantbruk.

Naturupplevelser och aktiviteter
Våra gäster söker oftast naturupplevelser och möjligheten att få andas ren luft, men också äventyret! Landsbygden är full av upplevelser och äventyr. Många gårdar erbjuder sina gäster olika aktiviteter. Det kan t ex vara vandringsleder, ridning, uthyrning av båt, kanot eller cykel. Värdarna kan också ge tips om ”smultronställen” där man bara kan koppla av och njuta av naturen.

Länkar till vår organisation
Bo på Lantgård